dissabte, 20 de novembre de 2010

El Moixer i el Serrat de les Salines: Les Carenes de l'exili republicàDiumenge, 28 de novembre
La darrera sortida del cicle RODEM d'enguany la farem a les terres de l'Alt Empordà i viatjarem a Maçanet de Cabrenys, punt on començarem a pedalejar per la pista que remunta cap al Santuari de la Mare de Déu de les Salines. 
Al santuari, una aturada per fer un mos i recuperar forces ens permetrà superar el tram final d'ascenció al cim del Moixer, on les vistes sobre la plana del Vallespir dominada pel massís del Canigó fins la costa Mediterrània  al nord, la plana empordanenca, la serra de Verdera i el Cap de Creus vers el sud i llevant, i l'entramat a ponent de muntanyes i cims de la Garrotxa i el Ripollés conformen una panoràmica de primer ordre. Un cop assolit el cim, emprendrem un perllongat descens per les carenes que van ser testimoni silenciós de l'èxode republicà al final de la Guerra Civil, cap a un exili que per a molts significà no retornar a la terra que els havia vist nèixer. Camí avall visitarem les restes de l'antic Castell de Cabrera, que domina tota la plana empordanenca, i l'embassament de Boadella.
Seguirem cap al coll de la Manrella on trobarem el monument recordatori a l'exili republicà, punt des d'on devallarem fins al poble de La Vajol, per retornar cap a Maçanet de Cabrenys sota els boscos d'alzines sureres d'aquest sector i acabar de completar un bell recorregut circular.

Vocal: Manel Cajide
Recorregut aproximat : 35 km
Desnivell : 1000 metres
Horari aprox: 5 hores
Dificultat: Difícil pel desnivell a superar, però sense dificultat tècnica
Reunió preparatòria: Dijous 25 de novembre a les 20:30 al CET

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada